stolarija grga

Građevinska Stolarija

Građevisnka Stolalrija

Građevinska Stolarija

Građevinska stolarija jedan je od najvažnijeg djela svake zgrade, kuće, stana ili bilo kojeg drugog objekta. Upravo iz tog razloga bitno je odabrati najbolje, a to je i ono što nudimo. Drvena građevinska stolarija odličan je izolator topline te ima dobra akustična svojstva, povrh svega drvo je ekološki i obnovljiv materijal. 

 

Drvo je jedan od najvažnijih prirodnih materijala koji je oduvijek usko povezan s čovjekom i njegovim životom. Njegova čvrstoća, lakoća, laka obrada te osjećaj topline samo su neke od prednosti koje nudi.

Materijali i okovi

Materijali i okovi za Građevinsku Stolariju

Za izradu drvene građevinske stolarije koristi se najčešće smrekova i arišova građa.

Smreka i ariš drva su široke upotrebe. Smreka zbog svoje niske gustoće i dobrih mehaničkih svojstava lako se obrađuje te se više od bilo koje druge vrste koristi za građevinske radove.

Drvo ariša zbog svoje prirodne trajnosti, tvrdoće i dekorativnosti može se koristiti za vanjsku i unutarnju ugradnju. Pored dobrih prirodnih svojstava, ariš se dobro obrađuje. 

Drvo se koristi za drvene konstrukcije koje su u doticaju sa vodom, drvene ograde, drvene terase ili za podove terase, stabilni namještaj, vanjski namještaj. Njegove ukrasne značajke omogućuju nam da ga koristimo za izradu stilskog namještaja ili za izradu ukrasnih proizvoda kao što su: kuhinjske ploče, ručke, drvene vješalice.