Građevinska stolarija

Balkonska vrata

Građevinska stolarija

Balkonska vrata

Balkonska vrata pružaju zaštitu od vremenskih utjecaja i buke, ali istovremeno i prekrasan pogled van i propuštaju dnevnu svjetlost unutra. Drveni okviri balkonskih vrata dio su prirode u Vašem domu.

Jedna od velikih prednosti drvenih balkonskih vrata je što imaju najbolju toplinsku i zvučnu izolaciju, a za razliku od svih ostalih materijala (plastika, aluminij) i sposobnost difuzije pare.

U zatvorenom se prostoru izbacuje veća količina vode disanjem, znojenjem ili trošenjem vode iz pipe pa je važno naglasiti da samo drveni prozori i drvena balkonska vrata izbacuju putem difuzije tu preveliku količinu vlage, a u suprotnom slučaju ubacuju potrebnu vlagu u prostor.

Balkonska vrata

Izrada Balkonskih vrata

Pri izradi prozora i balkonskih vrata koristimo kvalitetne okove kao što je GU ili ROTO koji su najkvalitetniji proizvođači na našem tržištu.

Balkonska vrata u svakom domu moraju biti maksimalno funkcionalna, pa prilikom montiranja izrađujemo zaokretno otvaranje (kipanje), klizno ili klasično.

Balkonska vrata mogu biti jednokrilna, dvokrilna ili izrađena kao klizna stijena.

Izradom drvenih balkonskih vrata postiže se atraktivno dizajnersko rješenje, moderno ili klasično ovisno o stilu prostora.

Balkonska vrata

Savjeti

  • Balkonska vrata trebaju izdržati godine i godine otvaranja i zatvaranja, pa i pokoje zalupljivanje, stoga tražite samo najkvalitetnije.
  • Kvalitetna balkonska vrata ponudit će vam više: bolju zvučnu izolaciju, dulje trajanje i manje muke oko održavanja i popravaka. Ipak, kvaliteta sigurno nije jedino što tražite od balkonskih vrata – izgled je bitan kriterij kod izbora drvenih balkonskih vrata.
  • Boje prirodnog drva u vaš će dom unijeti dašak prirodnog ambijenta, učiniti ga toplijim i vrlo ugodnim, a možete ih savršeno kombinirati s drvenim namještajem ili podovima. Ukoliko ste se odlučili za obojana balkonska vrata, ona mogu zaista osvježiti i ‘podići’ prostor.
  • Drvo je klasični materijal za prozore i balkonska vrata i ako se pravilno održava može trajati i do 100 godina, a prihvatljiv je i sa ekološke strane jer je drvo materijal koji se obnavlja.