Građevinska stolarija

Ulazna vrata

Građevinska stolarija

Ulazna vrata

Drvena ulazna vrata pružaju poseban osjećaj topline u domu. Prirodne boje i teksture drveta estetske su vrijednosti drvenih ulaznih vrata. To je zbog toga što drvo osim svoje topline, ima i neobično prirodnu neujednačenost boje i teksture.

Drvena ulazna vrata izrađuju se iz kvalitetnog drva kao što je ariš, jela, smreka, hrast u standardnim i nestandardnim dimenzijama.

Ulazna vrata mogu biti jednokrilna ili dvokrilna, u kombinaciji sa staklom ili puna, te sa željeznim ukrasima.

Ulazna vrata

Izrada Ulaznih vrata

Osim dizajnom i površinskom obradom, unikatnost drvenih vrata naglašena je i bojama po RAL karti ili prirodnim izgledom drva koje je uvijek jedinstvenog uzorka godova i jedinstvene pigmentacije.

Također valja izabrati smjer strukture drva koji može biti uspravan ili poprečan ovisno o želji kupaca.

Svaki se kupac prilikom odabira ulaznih vrata mora odlučiti za način zaključavanja koji može biti klasičan (zaključavanjem običnim cilindrom) ili protuprovalnom bravom (zaključavanje na pet pozicija).

ULAZNA VRATA​

Savjeti

  • Drvo je jedan od najprirodnijih i najživahnijih materijala koji postoji na našoj zemlji. Nijedan drugi građevinski materijal ne može isijavati toliku toplinu i osjećaj ugodnosti kao drvo.
    Drvo je poželjan materijal jer istovremeno zadovoljava praktične, tehničke, tehnološke, ekološke te psihološke zahtjeve suvremenog čovjeka.
    Drvo se koristi za građenje te opremanje interijera i eksterijera. Zbog svoje trajnosti i postojanosti, načina obrade, elastičnosti, specifičnosti godova kao i mogućnosti oblikovanja, drvo je nezamjenjiv materijal u stvaranju prostornih vrijednosti. Sve stilske odrednice, svoj su konačan izražaj, kako u prošlosti tako i danas, najsnažnije ispoljavale kroz primjenu drva u različitim oblicima – od raskošnih do minimalističkih.
    Drvena građevinska stolarija biti će dugotrajna ukoliko je pravilno konstruirana, proizvedena, montirana i održavana za vrijeme upotrebe.