Namještaj

Dnevni boravci

Namještaj

Dnevni boravci​

Dnevni boravak prije je služio uglavnom kao reprezentativni dio stana u kojemu su se primali gosti, a danas u mnogim obiteljima postaje središtem obiteljskog života. Promjene u načinu života mijenjaju i zahtjeve prema tim prostorijama kao stambenim i društvenim/obiteljskim prostorima za čitavu obitelj.

Tako dnevni boravak danas služi prijemu gostiju, ali je to i mjesto gdje se članovi obitelji povlače u mir i tišinu nakon radnog dana, tu se gleda televizija, opušta se uz čitanje knjige ili časopisa, sluša glazba – ili se pak radi.

Dnevni boravci

Uređenje dnevnog boravka

Uređenje dnevnog boravka nudi bezbroj mogućnosti. No pri uređenju ili preuređenju najvažnije je da dnevni boravak odgovara vašim potrebama i sklonostima.

To bi trebalo biti mjesto na kojem se osjećate ugodno s vašom obitelji i s vašim prijateljima.

U namještaj dnevnog boravka podrazumijevamo sjedeće garniture, stolove, vitrine, police, komode i ormarići, stijene s policama ili elementima,stalke za TV, regale, ormare i slično.

Važno da dnevni boravak bude opremljen namještajem po Vašim idejama, kako biste dobili unikatnu sobu, onakvu kakvu ste oduvijek željeli.

Dnevni boravci

Savjeti

  • Napravite detaljan popis svih aktivnosti koje će se događati u dnevnom boravku i u to uključite i ostale članove obitelji kako biste znali kako oni zamišljaju takav prostor.
  • Odredite prioritete. Je li prostor namijenjen samo za obitelj, ili je predviđen i za goste? Kada se češće koristi – danju ili u večernjim satima? Hoće li atmosfera u njemu biti živa ili mirna i opuštena?
  • Uvijek mislite i na to da se obitelji razvijaju, djeca odrastaju te konačno napuštaju dom. Stoga planirajte i za budućnost, tako da npr. jednom nabavljeni regal poslije može poslužiti i za druge svrhe ili da u slučaju preseljenja u drugi stan može biti iskorišten.
  • Odmah, na samom početku, odredite koje zahtjeve treba ispunjavati vaš dnevni boravak, jer će sve pravodobne odluke bitno utjecati na buduću uporabu prostora. U skladu s tim, planirajte namještaj, priključke, rasvjetu i dekoraciju.